Marsipankycklingar

Jag tog några dagar påskledigt från bloggen! Som sista påskrecept tänkte jag visa er hur jag gjorde små marsipankycklingar i hemgjord marsipan.
PÅSKKYCKLINGAR
200 g mandel
3 st bittermandlar
2,5 dl florsocker
1 st äggvita
1 tsk gul hushållsfärg
flagad mandel
100 g ljus/mörk/vit choklad
Skålla och skala både mandlarna och bittermandeln. Låt dem torka på ett hushållspapper. Mixa dem fint i en matberedare eller mal dem i en mandelkvarn. Jag mixade dem i en matberedare.
Blanda ner florsocker och tillsätt äggvitan. Arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker ifall massan blir för fuktig. Blir den för torr och kompakt tillsätt några droppar vatten. Färga marsipanen gul.
Gör marsipankycklingarna genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora. Dela mandelflarn på mitten och tryck fast dem på huvudet som näbb.
Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen. Ställ dem på ett smörpapper och låt dem stelna. Doppa en tandpetare i chokladen och "måla" ögon på marsipankycklingarna.
Lycka till!
//Lisa