Lisa Wallin

PYSSLIGHETER

Sega lakritsmaränger

Publicerad 2014-05-03 11:20:40 i Bakning,

 
Världens godaste sega lakritsmaränger! Igår experimenterade jag med lakrits. Jag gjorde hallon- och lakritsglass, citron- och lakritsglass de världens godaste lakritsmaränger. Marängerna blev smarrigt sega i mitten.
 
LAKRITSMARÄNGER
 
Ättikssprit
2 äggvitor
116 g strösocker
ca. 1 tsk Salty Liquorice Syrup
 
Sätt ugnen på 120 grader varmluft.
Fukta ett papper med lite ättikssprit och torka ur den skålen som du ska göra marängen i. Skålen är nu garanerat ren och fettfri.
Separera äggen och lägg äggvitorna i skålen. Vispa äggvitorna till ett hård skum. Tillsätt hälften av sockret (58g) och vispa det glansigt och tills du kan vända skålen upp och ner. Vänd sedan  försiktigt ner resten av sockret.
Rippla försiktigt ner önskad mängd liquorice syrup i smeten och rör försiktigt om så att det blir snygga linjer av lakrits i smeten.
Klicka/spritsa smeten på bakplåtspapper och grädda sedan i ugnen i ca. 45 minuter.
 
LYCKA TILL!
 
// Lisa
 
 

Om

Min profilbild

Lisa Wallin

Passion för pyssligheter...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela