Lingonfudge på påskgodispysslardagen!
På min påskgodispysslardag gjorde jag även lingonfudge. Både lingon och vit choklad är en stor favorit hos mig, så en kombination mellan dessa två ingredienser kunde knappast bli fel!
Receptet hittade jag på ICA:s hemsida, men jag ökade mängden lingon något mot vad som stod i receptet.
LINGONFUDGE
- 3 dl socker
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk ljus sirap
- 50 g vit blockchoklad
- 50 g smör
- 1 dl frysta lingon
Rör ihop socker, mjölk, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka blandningen på medelvärme tills den är 125 grader. Rör om då och då!
Ta av kastrullen från spisen. Blanda i den vita chokladen och smöret. Låt alltsammans svalna till 70 grader. Rör inte!
Blanda sedan ner de frysta lingonen. Häll i en bakplåtsklädd form (12 cm x 12 cm). Låt stelna i kyl. Lingonfudgen är nu klar att skära i bitar!
Lycka till!
// Lisa