Hemmagjorda marshmallows

- 2,5 msk gelatinpulver
- 2,5 dl vatten
- 3,75 dl strösocker
- 2,5 dl ljus sirap
- 0,25 tsk salt
- 2 msk vaniljsocker
- Karamellfärg
- Solrosolja
- Florsocker
Blanda gelatinpulvret med 1,25 dl vatten och låt det svälla och mjukna.
Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och resten av vattnet. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. När allt smält, koka sockerlagen till 120 grader.
Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Rör ihop allt och vispa med elvispen tills smeten är vit och riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret och karamellfärgen mot slutet.
Klä en form med ugnsfolie och pensla den med solrosolja. Häll sedan i smeten.
Låt stå över natten! Skär dem sedan i lagom stora bitar och rulla marschmallowsarna i florsocker.
Lycka till!
// Lisa