Lisa Wallin

PYSSLIGHETER

Marsipankycklingar

Publicerad 2014-04-23 21:57:00 i Bakning,

 
Jag tog några dagar påskledigt från bloggen! Som sista påskrecept tänkte jag visa er hur jag gjorde små marsipankycklingar i hemgjord marsipan.
 
PÅSKKYCKLINGAR
 
200 g mandel
3 st bittermandlar
2,5 dl florsocker
1 st äggvita
1 tsk gul hushållsfärg
flagad mandel
100 g ljus/mörk/vit choklad
 
Skålla och skala både mandlarna och bittermandeln. Låt dem torka på ett hushållspapper. Mixa dem fint i en matberedare eller mal dem i en mandelkvarn. Jag mixade dem i en matberedare.
Blanda ner florsocker och tillsätt äggvitan. Arbeta samman till en slät massa. Tillsätt mer florsocker ifall massan blir för fuktig. Blir den för torr och kompakt tillsätt några droppar vatten. Färga marsipanen gul.
 
Gör marsipankycklingarna  genom att rulla en stor kula till kropp och en liten kula till huvud. Sätt den lilla kulan på den stora. Dela mandelflarn på mitten och tryck fast dem på huvudet som näbb.
Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa underdelen av kycklingarnas kroppar i chokladen. Ställ dem på ett smörpapper och låt dem stelna. Doppa en tandpetare i chokladen och "måla" ögon på marsipankycklingarna.
 
 
Lycka till!
 
 
//Lisa
 
 

Hemmagjorda marshmallows

Publicerad 2014-04-17 11:24:00 i Bakning,

   
Jag trodde inte att man kunde göra egna marshmallows, men det kan man absolut! Så mycket godare och alldeles mjuka och färska...
Jag färgade min marshmallows gula för att det är påsk. Själv gillar jag marshmallows, men min mamma är som tokig i dem, så det ska bli spännande att höra vad hon tycker om hemgjorda. Jag har nämligen skickat en påse till henne i påskpresent!
 
MARSHMALLOWS
 
  • 2,5 msk gelatinpulver
  • 2,5 dl vatten
  • 3,75 dl strösocker
  • 2,5 dl ljus sirap
  • 0,25 tsk salt
  • 2 msk vaniljsocker
  • Karamellfärg
  • Solrosolja
  • Florsocker

Blanda gelatinpulvret med 1,25 dl vatten och låt det svälla och mjukna.

Ta under tiden fram en kastrull och häll i socker, sirap, salt och resten av vattnet. Låt allt smälta samman på svag värme, rör hela tiden. När allt smält, koka sockerlagen till 120 grader.

Häll den heta sockerlagen försiktigt över gelatinet. Rör ihop allt och vispa med elvispen tills smeten är vit och riktigt kladdig. Tillsätt vaniljsockret och karamellfärgen mot slutet.

Klä en form med ugnsfolie och pensla den med solrosolja. Häll sedan i smeten.

Låt stå över natten! Skär dem sedan i lagom stora bitar och rulla marschmallowsarna i florsocker.

 

 

Lycka till!

 

// Lisa

 

 

Personliga pappersaskar

Publicerad 2014-04-16 14:06:00 i Pyssel,

 
Tänkte visa er hur man kan vika egna personliga och färgglada pappersaskar. Själv tänkte göra några olika askar i olika färger och lägga cellofan i botten på dem och sedan lägga i lite påskgodis. 
 
 
ATT VIKA EN PAPPERSASK 
 
                 
Jag började med botten av asken.            Vik det på mitten
Pappret ska vara kvadratiskt.

         

 Vik det på mitten igen                             Veckla ut pappret
 
         
Vik in varje hörn till mitten                         Vik sedan in ena sidan till mitten
 
         
Vik i andra sidan även den till mitten       Vik in ena kanten till mitten
 
         
Vik in den andra kanten till mitten            Veckla ut
 
         
Vik sidorna                                                Vik in "flärparna" och vik sedan ner
                                                                  resten till botten av asken
 
          
Vik in andra sidans "flärpar" och vik          Limma fast pappren i botten på asken
ner dem till botten av asken

 

Gör likadant en gång till för att göra
locket på asken. Ta då ett kvadratiskt
papper som är ca. 1,5 cm större.
Pynta asken enligt eget tycke!

 

Lycka till!

 

// Lisa

 

Om

Min profilbild

Lisa Wallin

Passion för pyssligheter...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela